Boho Touch massage

“Boho touch massage” is een soort massagetherapie die elementen van de Boheemse stijl en cultuur in de massage-ervaring verwerkt. Dit omvat vaak het gebruik van unieke, eclectische decoraties en accessoires in de massageruimte, het spelen van kalmerende en ontspannende muziek en het gebruik van natuurlijke, aardse geuren om de algehele kalmerende sfeer te versterken. De massage zelf kan bestaan ​​uit zachte, vloeiende bewegingen en gericht zijn op ontspanning, stressvermindering en spirituele genezing.

Disclaimer

Voor je gaat masseren maak je een praatje en wil je weten of de persoon lichamelijk gezond is.

Het is belangrijk dat we duidelijk zijn in onze bedoelingen. We willen niet op de stoel van een arts of psycholoog plaatsnemen. Dat is niet onze taak. In dat geval verwijs je mensen door naar hun huisarts of andere zorgprofessionals. We luisteren en als een advies gevraagd wordt geven we die op gepaste wijze.

Iemand die je gaat masseren mag;

 • geen bloedverdunners slikken,
 • geen kanker hebben,
 • niet in de eerste drie maanden van de zwangerschap zitten,
 • spataderen hebben,
 • geen griep of koorts hebben.

Do’s en Dont’s

De essentie van masseren, mindset, disclaimer en wat jij de ontvanger van de massage kunt bieden;

Allereerst natuurlijk jouw volle aandacht……..

Massage brengt je hartslag naar beneden, heft blokkades op in je lichaam, ruimt toxine op, laat je huid tintelen en verjongt niet alleen de huid maar het hele lichaam. Het brengt het lichaam in een staat waarin het zich kan herstellen van overbelasting en ziekte.

Wat jij je gasten dus kunt schenken is een nieuw begin. Het oude loslaten, loslaten wat niet meer bij ze past.Een massage kan ook zorgen voor nieuwe inzichten, mooie gedachten of stappen die ze zichzelf voornemen.

Maak je gasten daarvan bewust en zorg eventueel voor pen en papier in de ruimte zodat je deze kunt aanbieden wanneer je gasten iets zouden willen opschrijven

Mensen aanraken kan in het begin spannend zijn en daarom is het helemaal niet raar als je daar een beetje moeite mee hebt. Wat ik zelf doe, is me verplaatsen in de persoon die de massage gaat ontvangen. De ontvanger moet vaak over een drempel en legt het vertrouwen in jouw handen. Ik voel me dankbaar en ben me bewust van de kwetsbaarheid van die persoon. In mijn ogen biedt een massage altijd troost en het is dapper dat de ontvanger die troost bij mij zoekt.

 7 verschillende traditionele massagevormen en hun werking:

 

 1. Lomi Lomi massage: Deze traditionele Hawaïaanse massage wordt ook wel de “loving hands massage” genoemd. Het is een ritmische en vloeiende massage die gericht is op ontspanning en het loslaten van spanning in het lichaam. Het wordt uitgevoerd met lange, vloeiende bewegingen en kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de doorbloeding.
Masseren in Frankrijk
Massage retreat in Frankrijk online en live.

 

2. Ayurvedische massage: Deze traditionele Indiase massage is gericht op het balanceren van de drie dosha’s (Vata, Pitta en Kapha) in het lichaam. Het omvat verschillende technieken, waaronder wrijven, kneden en drukken op specifieke punten op het lichaam. Het kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een betere bloedcirculatie.

 

 1. Voetreflexmassage: Dit is een vorm van massage waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op de voeten die overeenkomen met verschillende organen en systemen in het lichaam. Het kan helpen bij het stimuleren van de bloedcirculatie, het verbeteren van de lymfestroom en het verminderen van spanning en stress.

 

 1. Ontspanningsmassage: Dit is een zachte en rustgevende massage die gericht is op ontspanning en het verminderen van stress en spanning in het lichaam. Het omvat verschillende technieken, waaronder lange, vloeiende bewegingen en lichte druk. Het kan helpen bij het verbeteren van de slaap, het verminderen van angst en het verbeteren van de algehele gemoedstoestand.

 

 1. Lymfedrainage massage: Dit is een zachte massage die gericht is op het stimuleren van de lymfestroom in het lichaam. Het kan helpen bij het verminderen van zwellingen en ontstekingen, het stimuleren van het immuunsysteem en het bevorderen van de algehele gezondheid en het welzijn van het lichaam. Het wordt vaak gebruikt bij de behandeling van oedeem en andere lymfatische aandoeningen.

 

 1. Klassieke massage: Dit is een algemene term die wordt gebruikt om verschillende massagevormen te beschrijven die gericht zijn op het verminderen van spanning en pijn in het lichaam. Het omvat verschillende technieken, zoals wrijven, kneden en drukken, en kan helpen bij het verbeteren van de doorbloeding, het verminderen van spierspanning en het bevorderen van ontspanning.

 

 1. Zweedse massage: Dit is een van de meest bekende massagevormen en is gericht op het verminderen van spanning en stress in het lichaam. Het omvat verschillende technieken, zoals lange, vloeiende bewegingen, kneden en lichte druk. Het kan helpen bij het verbeteren van de doorbloeding, het verminderen van spierspanning en het bevorderen van ontspanning en welzijn. De Zweedse massage wordt vaak gebruikt als basis voor andere massagevormen.

Aan de slag

Er zijn echter enkele situaties waarin masseren geen goed idee is, waaronder:

Ten eerste, als iemand koorts heeft, is het belangrijk om geen massage te geven. Dit kan namelijk leiden tot koortsverergering. Door het masseren kan het lichaam namelijk nog warmer worden en dat kan het herstelproces vertragen of bemoeilijken. Als iemand koorts heeft, is het beter om de persoon rust te gunnen en hem voldoende te laten drinken.

Ten tweede, als iemand een blessure heeft, is het belangrijk om niet op de plek van de blessure te masseren. Als de huid op de plek van de blessure gezwollen, rood of pijnlijk is, kan de blessure erger worden en de genezing vertragen. In plaats daarvan is het beter om de persoon te adviseren om medische hulp te zoeken en rust te nemen.

Ten derde, als iemand huiduitslag of een infectie op de huid heeft, is het belangrijk om de massage uit te stellen. Masseren kan namelijk de uitkomst of infectie verspreiden naar andere delen van het lichaam of naar andere personen. Het is belangrijk om de huiduitslag van een infectie eerst te laten behandelen door een zorgprofesional en te wachten tot de huid volledig is genezen voordat er weer gemasseerd wordt.

Ten vierde, als iemand net heeft gegeten, is het belangrijk om te wachten met masseren. Het is bekend dat de spijsvertering kan toenemen en maagklachten kunnen veroorzaken. Daarom is het beter om ongeveer een uur te wachten op een maaltijd voordat er gemasseerd wordt.

Ten vijfde, als iemand zwanger is en er complicaties zijn, kan masseren zijn voor de baby of de zwangere vrouw. In sommige gevallen kunnen massa’s leiden tot een miskraam, vroeggeboorte of andere complicaties. Het is daarom belangrijk om een ​​arts te raadplegen voordat er gemasseerd wordt tijdens de zwangerschap.

Kortom, het is belangrijk om rekening te houden met de situatie van de persoon voordat deze wordt gemasseerd. Als er sprake is van één van de bovenstaande situaties, is het beter om de massage uit te stellen tot een later moment. Zo kan er optimaal genoten worden van de voordelen van massage en kunnen mogelijke complicaties voorkomen worden.

Fijne muziek om naar te luisteren

Lekker kroelen door het haar….. let op de kippenvel die daardoor wordt veroorzaakt. Vaak veranderd ook de ademhaling bij het masseren van het hoofd. Veel plezier…. masseur in de dop!

Wat kracht op het bovenbeen kan geen kwaad maar pas op voor de geveoligheid in de knieholte en op de kuit.

Maretak

Massage en yoga online