It’s all about the Yinsight

“Terwijl de schaduwen langer worden en de dagen zich terugtrekken in kortere uren, betreedt de herfst het podium met een delicate dans van verandering.

In deze betoverende tijd van het jaar voelen onze gedachten soms als wervelende herfstbladeren, en andere momenten als serene meren, diep en tevreden.

Laten we samen in onze yinyogales aandacht schenken aan deze innerlijke herfst, waarin we de rustige vrede en de speelse storm van ons innerlijk verkennen.”

Meditatie

De Zwevende Gedachten in de Herfst

 1. Begin met in een comfortabele houding te zitten of te liggen, en sluit je ogen. Adem diep in door je neus en adem langzaam uit door je mond, ontspannend en kalmerend.

 2. Visualiseer jezelf temidden van een serene herfstlandschap. Stel je voor hoe de bomen hun bladeren loslaten en hoe de spinnendraadjes zachtjes door de wind worden gedragen.

 3. Adem rustig in en uit terwijl je je voorstelt dat je gedachten net als die zwevende spinnendraadjes zijn. Ze zweven zachtjes in de lucht, vrij en ongebonden.

 4. Breng je aandacht naar je ademhaling. Adem diep in en voel hoe je longen zich vullen met frisse lucht. Adem langzaam uit en laat los. Laat je gedachten mee zweven op de wind van je ademhaling.

 5. Nu, terwijl je in deze meditatieve staat bent, herhaal de volgende affirmaties in je gedachten:

  • “Mijn gedachten zijn als herfstbladeren die loslaten en zweven.”
  • “Ik laat mijn gedachten vrij stromen, zonder oordeel.”
  • “In de herfst van mijn geest, vind ik vruchtbare grond voor creativiteit.”
  • “Ik koester de ruimte voor nieuwe ideeën en inzichten.”
  • “Mijn gedachten zijn als spinnendraadjes die me leiden naar nieuwe verbindingen.”
 6. Blijf enkele minuten in deze staat van meditatie en herhaal de affirmaties in stilte terwijl je je gedachten vrij laat zweven, net als de spinnendraadjes in de herfstwind.

 7. Wanneer je klaar bent, keer rustig terug naar je normale bewustzijn. Open je ogen en voel de rust en helderheid in je geest.

Deze meditatie en affirmaties kunnen helpen om de herfstenergie in jezelf te omarmen, je gedachten te laten stromen en een gevoel van vruchtbaarheid en creativiteit te bevorderen. 

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

Zo voorkom je een herfst-blues!

Net zoals de spinnenmannetjes hun draden gebruiken om nieuwe verbindingen te maken, kunnen wij onze zwevende gedachten inzetten om nieuwe inzichten te verwerven en frisse perspectieven te ontdekken. Hier zijn enkele manieren waarop we dit kunnen doen:

Reflectie: Neem de tijd om te mediteren of dagboek te schrijven. Laat je gedachten vrij stromen en merk op welke ideeën en inzichten naar boven komen drijven.

Verkenning: Laat je inspireren door de veranderende natuur om je heen. Maak wandelingen in het bos, geniet van de kleuren van de herfstbladeren en laat je gedachten de vrije loop.

Creativiteit: Pak een creatief project op, zoals schilderen, schrijven of muziek maken. Laat je gedachten de ruimte om te experimenteren en nieuwe wegen te verkennen.

Samenwerking: Net zoals spinnen hun draden verbinden, kunnen we onze ideeën delen en samenwerken met anderen. Werk samen aan projecten en brainstorm met collega’s of vrienden.

Lees meer

Maretak

Massage en yoga online