Deze 3 etherische olie’s horen bij mijn Ayurvedische top 3.

sep 6, 2022

Mijn drie favoriete olieën, Onguard, Balance en Zengest zitten steevast in mijn tas en staan altijd paraat in de massagekamer voor een Ayurvedische massage.

Ik vind de blends van DoTerra erg fijn om mee te werken. Ze bieden precies wat ik voor Pitta, Vata en Kapha nodig heb.

Ze voldoen voor mij helemaal aan de eisen die ik stel aan een goede biologische en milieuvriendelijke olie.

Zengest

Als ik een Ayurvedische massage geef voor de kapha persoon gebruik ik meestal Zengest. 

Zengest zorgt ervoor dat je alles een beetje makkelijker kunt verteren. De gember wakkert het verteringsvuur aan. De munt zorgt voor de maagwand en de koriander heeft een verzachtende werking.
Het helpt jou en mij dus om alles wat makkelijker los te kunnen laten. Ook wanneer je veel hebt meegemaakt of er is iets gebeurd waar je over loopt te tobben, helpt Zengest met het verteren. Ik gebruik Zengest in massageolie en in een spray.

De spray gebruik ik soms op mijn gezicht voor het frisse gevoel, maar meestal als mondspray.

3 of 4 druppels olie is genoeg in een klein flesje water van 15 ml. Je kunt het flesje 3 keer bijvullen met water voor je er nieuwe druppels in moet doen.

Balance 

Balance is zacht en zorgt voor een warm geruststellend gevoel. Ik gebruik deze etherische olie in massageolie voor de Pitta mensen. (Pitta staat voor de elementen water en vuur).

Balance gebruik ik voor mensen die werkstress en/of prestatiestress hebben of erg kritische zijn (op zichzelf en/of op anderen).
Het maakt alles een beetje zachter. Ook je gedachten worden er zachter van. Gedachten over jezelf, over een ander en over alles eigenlijk. Het tempert het vuur een beetje en zorgt ervoor dat je wat meer openstaat voor andere meningen.

Te gebruiken in een spray, als een parfum, gewoon lekker met water. En natuurlijk lekker in een roller.

Onguard

Gebruik ik bij een persoon die wat beter zijn of haar energie wil vasthouden. Vata energie (wind en ether). Deze olie past heel goed bij de herfst en zorgt ervoor dat het wat makkelijker is om even rust te vinden en naar binnen te keren. Door de geur van kaneel en kruidnagel krijg je meteen zin in speculaas, appeltaart en een goed boek, lekker knus te doen en een gezellig plekje in huis te creëren.

Met Onguard verhoog je ook nog eens je weerstand, wat natuurlijk voor de kwetsbare vata’s onder ons, heel erg fijn is.

Ook deze olie is fijn in een spray als een parfum, lekker in thee en natuurlijk lekker in een roller.

Deel!

Als je dit een leuk bericht vond.

Gerelateerde berichten die je misschien ook interesant vindt.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

Zo voorkom je een herfst-blues!

Net zoals de spinnenmannetjes hun draden gebruiken om nieuwe verbindingen te maken, kunnen wij onze zwevende gedachten inzetten om nieuwe inzichten te verwerven en frisse perspectieven te ontdekken. Hier zijn enkele manieren waarop we dit kunnen doen:

Reflectie: Neem de tijd om te mediteren of dagboek te schrijven. Laat je gedachten vrij stromen en merk op welke ideeën en inzichten naar boven komen drijven.

Verkenning: Laat je inspireren door de veranderende natuur om je heen. Maak wandelingen in het bos, geniet van de kleuren van de herfstbladeren en laat je gedachten de vrije loop.

Creativiteit: Pak een creatief project op, zoals schilderen, schrijven of muziek maken. Laat je gedachten de ruimte om te experimenteren en nieuwe wegen te verkennen.

Samenwerking: Net zoals spinnen hun draden verbinden, kunnen we onze ideeën delen en samenwerken met anderen. Werk samen aan projecten en brainstorm met collega’s of vrienden.

Lees meer

Maretak

Massage en yoga online