Leis zijn niet alleen een mooie versiering!

feb 20, 2023

Leis zijn niet alleen een mooie versiering

De Hawaiiaanse tradities van het maken van Lei en Lomi Lomi-massage worden vaak geassocieerd met speciale evenementen, omdat ze helpen om de balans op zowel spiritueel als menselijk niveau te herstellen.

Leis zijn niet alleen een mooie versiering, maar ook een manier om elkaar en hun goden te eren. Het maken en dragen van leis is nauw verbonden met de religie en hula-gebruiken van de inheemse Hawaiianen, die deze traditie naar de Hawaiiaanse eilanden brachten. Lei Day, gevierd op 1 mei, is een evenement dat de kunst van het maken van lei en de gebruiken eromheen eert.

 

Leis kan van veel verschillende dingen worden gemaakt en de gebruikte materialen bepalen vaak hun betekenis. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat een lei gemaakt met een hala-fruit liefde, verlangen, overgang en verandering vertegenwoordigt. Terwijl vers, natuurlijk gebladerte zoals bloemen, bladeren, wijnstokken, bladeren en zaden vaak worden gebruikt, kunnen ook andere materialen zoals zee- of landschelpen, vissentanden, botten, veren, plastic bloemen, stof, papier of snoep worden gebruikt.

 

Evenzo wordt Lomi Lomi-massage, een traditionele Hawaiiaanse massagetechniek, gebruikt om lichaam en geest in balans te brengen voor of na belangrijke gebeurtenissen. Het omvat een combinatie van fysieke en spirituele technieken en wordt verondersteld te helpen fysieke en emotionele spanning los te laten, ontspanning te bevorderen en de bloedsomloop te verbeteren.

Zaterdag 11 en zondag 12 maart 

Lomi Lomi massage Bliss in Monchique 

We starten beide dagen om 10:00 en eindigen de massage lessen om 15:00, met korte pauzes en natuurlijk een heerlijke vegetarische voedzame lunch.

Deelname is €125,-

Je kunt je hieronder aanmelden.

Leis zijn ook nog eens super leuk om te maken.

Ben je op zoek naar een unieke en authentieke ervaring waarbij je niet alleen kunt genieten van een heerlijke lomi lomi massagecursus, maar ook je eigen traditionele bloemenketting van Hawaii, een Lei, kunt maken? Dan is de combinatie van deze twee activiteiten in het prachtige Monchique in Portugal de perfecte keuze voor jou!

Hier zijn enkele redenen waarom het maken van je eigen Lei tijdens het volgen van een lomi lomi massagecursus in Monchique in Portugal zo speciaal is:

  1. Authentieke ervaring: Het maken van een Lei is een eeuwenoude traditie op Hawaï en het is een belangrijk onderdeel van de Hawaïaanse cultuur. Door het maken van je eigen Lei tijdens het volgen van een lomi lomi massagecursus, kun je jezelf onderdompelen in de rijke Hawaïaanse cultuur en een authentieke ervaring beleven.

  2. Creativiteit: Het maken van een Lei is een creatief proces waarbij je je verbeelding de vrije loop kunt laten. Je kunt variëren met verschillende kleuren en bloemen om zo een unieke en prachtige Lei te creëren die helemaal bij jou verleden.

  3. Ontspanning: Het maken van een Lei kan ook een ontspannende activiteit zijn die helpt om stress te verminderen en je geest te veroorzaken. Het is een geweldige manier om jezelf uit te dagen en nieuwe vaardigheden te leren terwijl je tegelijkertijd ontspant.

  4. Combinatie met lomi lomi massagecursus: Door het maken van je eigen Lei tijdens het volgen van een lomi lomi massagecursus, kun je jezelf onderdompelen in een wereld van ontspanning en creativiteit. Je kunt je creativiteit gebruiken om een ​​prachtige Lei te maken, terwijl je tegelijkertijd leert hoe je de perfecte lomi lomi massage kunt geven.

  5. Prachtige omgeving: Het prachtige Monchique in Portugal biedt een adembenemend uitzicht en een ontspannen sfeer, waardoor je jezelf volledig kunt onderdompelen in de ervaring.

Kortom, door het maken van je eigen Lei tijdens het volgen van een lomi lomi massagecursus in Monchique in Portugal, kun je genieten van een unieke en authentieke ervaring die zowel creatief als leerzaam is. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je reis en beleef deze ervaring! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel!

Als je dit een leuk bericht vond.

Gerelateerde berichten die je misschien ook interesant vindt.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

Zo voorkom je een herfst-blues!

Net zoals de spinnenmannetjes hun draden gebruiken om nieuwe verbindingen te maken, kunnen wij onze zwevende gedachten inzetten om nieuwe inzichten te verwerven en frisse perspectieven te ontdekken. Hier zijn enkele manieren waarop we dit kunnen doen:

Reflectie: Neem de tijd om te mediteren of dagboek te schrijven. Laat je gedachten vrij stromen en merk op welke ideeën en inzichten naar boven komen drijven.

Verkenning: Laat je inspireren door de veranderende natuur om je heen. Maak wandelingen in het bos, geniet van de kleuren van de herfstbladeren en laat je gedachten de vrije loop.

Creativiteit: Pak een creatief project op, zoals schilderen, schrijven of muziek maken. Laat je gedachten de ruimte om te experimenteren en nieuwe wegen te verkennen.

Samenwerking: Net zoals spinnen hun draden verbinden, kunnen we onze ideeën delen en samenwerken met anderen. Werk samen aan projecten en brainstorm met collega’s of vrienden.

Lees meer

Maretak

Massage en yoga online