Massages behoede ons van een “ik vertrek” moment.

sep 7, 2022

Masseren heeft ons behoed voor een faillissement!

Heftig hé, maar het is zo…..

Wij hadden een prachtig bedrijf in Tsjechië dat geweldig liep. We doorstonden heel wat stormen. Vele “ik vertrek momenten” kwamen voorbij; een warmtepomp die niet meer werkte en ons duizenden euro’s heeft gekost, onenigheid met de vorige bewoonster en zo ook met een aannemer: je kunt het je vast wel voorstellen.

Het was zelfs zo dat onze boiler in de kelder ontplofte door een fout van de elektricien. Tot overmaat van ramp kregen we ook nog een financiële crisis over ons heen waardoor mensen stopten met reizen en de Tsjechische gasten doorreden naar Oostenrijk omdat de overnachtingen daar inmiddels goedkoper waren dan in Tsjechië. 

En weet je…. we zouden het zo weer doen! 

Het heeft ons namelijk super creatief gemaakt. Doordat we dicht bij het mooie Oostenrijk woonden en bijna elke Nederlander zich kan redden in het Duits, was het niet moeilijk om daar werk te vinden als masseurs. 

 

In Tsjechië deed ik als eerste van ons beide een cursus sportmassage en om deze ook geschikt te maken voor ons pension, heb ik heel veel massage video’s op YouTube bekeken. Athena Jezik is mijn heldin, ik heb haar video’s verslonden.  

We hadden in ons Pension “Gasthuis Kalîstê” al snel een massagekamer ingericht waar ik alle massages, scrubs en pakkingen aanbood die ik in Oostenrijk in het wellness hotel leerde. Dankzij de bijscholing die mijn werkgever mij bood kan ik oprecht zeggen dat ik breed geschoold ben en er inmiddels al jaren ervaring met masseren heb. Masseren is net als autorijden, je moet kilometers maken om het onder de knie te krijgen, het betekent veel lichamen masseren om het juiste gevoel te ontwikkelen. 

 

Toen onze jongste dochter in Zwitserland haar eerste kind kreeg, hebben we het gasthuis verkocht en zijn we in Luzern verder gegaan met onze massages.

We startten onze eigen massagepraktijk bij een tennisclub en we waren weer “back on track.” 

Na een aantal jaren in een Airstream camper geleefd te hebben zijn we naar Frankrijk verhuisd. Ook hier hebben we een eigen praktijk en een massage-caravan, waarmee we op campings staan, of daar gaan waar onze handen maar gewenst zijn. Frans en ik masseren beide en vinden het nog altijd super fijn om te doen. Inmiddels helemaal uit de schulden en we gaan nog lang en gelukkig leven.

Ik kan me voorstellen, hoe graag ook jij “meer” uit je bedrijf zou willen halen. Of je nou een B&B, air B&B, camping, hotel of een pension hebt. Het is fijn om iets achter de hand te hebben. 

Ik weet zeker dat jouw handen net zoveel vreugde en troost kunnen brengen als de mijne nog steeds doen. 

Deel!

Als je dit een leuk bericht vond.

Gerelateerde berichten die je misschien ook interesant vindt.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

Zo voorkom je een herfst-blues!

Net zoals de spinnenmannetjes hun draden gebruiken om nieuwe verbindingen te maken, kunnen wij onze zwevende gedachten inzetten om nieuwe inzichten te verwerven en frisse perspectieven te ontdekken. Hier zijn enkele manieren waarop we dit kunnen doen:

Reflectie: Neem de tijd om te mediteren of dagboek te schrijven. Laat je gedachten vrij stromen en merk op welke ideeën en inzichten naar boven komen drijven.

Verkenning: Laat je inspireren door de veranderende natuur om je heen. Maak wandelingen in het bos, geniet van de kleuren van de herfstbladeren en laat je gedachten de vrije loop.

Creativiteit: Pak een creatief project op, zoals schilderen, schrijven of muziek maken. Laat je gedachten de ruimte om te experimenteren en nieuwe wegen te verkennen.

Samenwerking: Net zoals spinnen hun draden verbinden, kunnen we onze ideeën delen en samenwerken met anderen. Werk samen aan projecten en brainstorm met collega’s of vrienden.

Lees meer

Maretak

Massage en yoga online