Met etherische olie heb je invloed op je gevoel.

dec 1, 2022

Wij hebben twee kippenrassen, een klein en een groot ras. 

In Ayurveda zou je kunnen zeggen een Vata en een Kapha ras. Waarom hoor ik je denken. De kleine zijn heel snel en behendig, voortdurend in beweging en gaan om twee uur s’middags al op stok. De grote kippen gaan rustig hun gang, laten zich knuffelen leggen nog steeds eieren en gaan echt uren later op stok.

Zo gaat iedereen dus anders om met hetzelfde gegeven. Het terugkerende licht. Ook jij zult dat misschien anders ervaren dan je buurman, vriendin of partner. 

Met etherische olie, een Ayurvedische massage en de ingrediënten van je maaltijden heb jij invloed op hoe jij je voelt. Denk maar eens aan de geur van speculaas en glühwein en wat dat met je gevoel doet. Of de geur van dennennaalden…. Die geuren heeft DoTerra op een prachtige manier kunnen vangen in kleine flesjes en ik ben er gek op. Laat je verleiden door de geuren van kaneel, kruidnagel, sinasappel, sandelwood, wierook of gewoon lavendel.

Wil je meer weten over Ayurvedische massage en de Dosha’s? 18 December is het internationale massagedag en geef ik om 10:00 en 20:00 uur een webinar over de dosha’s. Geef je hier op voor deze gratis webinar.

De etherische olie van DoTerra zijn mijn favo’s en deze maand allemaal voor inkoopsprijs bij mij te koop.

Deel!

Als je dit een leuk bericht vond.

Gerelateerde berichten die je misschien ook interesant vindt.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

Zo voorkom je een herfst-blues!

Net zoals de spinnenmannetjes hun draden gebruiken om nieuwe verbindingen te maken, kunnen wij onze zwevende gedachten inzetten om nieuwe inzichten te verwerven en frisse perspectieven te ontdekken. Hier zijn enkele manieren waarop we dit kunnen doen:

Reflectie: Neem de tijd om te mediteren of dagboek te schrijven. Laat je gedachten vrij stromen en merk op welke ideeën en inzichten naar boven komen drijven.

Verkenning: Laat je inspireren door de veranderende natuur om je heen. Maak wandelingen in het bos, geniet van de kleuren van de herfstbladeren en laat je gedachten de vrije loop.

Creativiteit: Pak een creatief project op, zoals schilderen, schrijven of muziek maken. Laat je gedachten de ruimte om te experimenteren en nieuwe wegen te verkennen.

Samenwerking: Net zoals spinnen hun draden verbinden, kunnen we onze ideeën delen en samenwerken met anderen. Werk samen aan projecten en brainstorm met collega’s of vrienden.

Lees meer
Paardenbloem, kruid of onkruid?

Paardenbloem, kruid of onkruid?

De paardenbloem is een kruidachtige plant met gele bloemen die rijk is aan vitamines en mineralen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het stimuleren van de spijsvertering en ontgifting van ons lichaam. Daarnaast kan het gebruikt worden om heerlijke en gezonde gerechten, thee, honing, maceraat en massageolie te maken. De paardenbloem verdient meer aandacht en erkenning voor zijn geneeskrachtige eigenschappen en veelzijdige toepassingen.

Lees meer

Maretak

Massage en yoga online