Toen ik 16 was wist ik al wat ik wilde worden!

Toen ik 16 was wist ik al wat ik wilde worden,  “moeder en masseuse”. In de rust van de handbalwedstrijd masseerde ik de kuiten van mijn teamgenoten zodat zij daarna ontspannen de tweede helft in konden.

Een studie fysiotherapie zat er voor mij niet in en een carrière als erotische masseuse was niet mijn ambitie.

Ik leerde masseren toen ik in Tsjechië woonde. Daar heb ik een opleiding gedaan voor sportmasseuse. Vervolgens heb ik mezelf verder ontwikkeld met behulp van youtube. En werkte ik een periode in een Wellness Hotel waar ik de mogelijkheid had me te verdiepen in vele andere massagevormen. Zoals Lomi-lomi, hotstone, lymfedrainage etc.

Nu 11 jaar verder heb ik veel kennis vergaard en meer dan 15.000 massages verzorgd.

In mijn online programma deel ik mijn kennis, ervaringen en technieken op de door jou gekozen plaats en tijd.

Toen ik uiteindelijk kennis maakte met Ayurveda wist ik meteen waar mijn hart lag. Ayurveda heeft mij uitgedaagd om nog meer in en met de natuur te leven. Te leven in cyclussen, in verbinding met het universum, de maan en de seizoenen.

Ayurveda heeft mijn leven simpeler gemaakt. Ik ben mezelf gaan begrijpen zodat ik mijn (on)volmaaktheden ben gaan waarderenen van mezelf ben gaan houden zoals ik ben.

Mijn doelen zijn bereikt: moeder, oma, al ruim 10 jaar masseuse, online massage coaching, (online) Yin-Yoga lerares en al veel mensen gelukkig gemaakt.

Ik ben van mening dat iedereen belangeloos kan masseren vanuit liefde en integriteit.

Er is zoveel te vertellen over deze manier van “voor elkaar zorgen” en lief hebben!

massage en yoga online

Yin-Yoga, mijn rustpuntje

We weten allemaal dat yoga een geweldige manier van ontspannen is. Maar voor mij was er bij de eerste houding al gelijk vooral stress.

Lekker zitten op de mat in Lotus houding lukte mij niet, terwijl de mensen om me heen dat moeiteloos deden.

Tijdens massages vroegen gasten me of ik houdingen kende die stress en spanning kunnen wegnemen. Zoekend naar het antwoord kwam ik bij Yin-Yoga terecht. Het meditatieve karakter van de Yin-Yoga en het rekken van het bindweefsel in de Yin-Yoga houdingen, sluiten prachtig aan bij wat je doet als je masseert.

Zo kan ik houdingen meegeven om zelf blokkades weg te nemen. Omdat het bij Yin-Yoga belangrijk is om juist naar binnen te keren en te voelen wat de strekking of houding met je doet, en het onbelangrijk is hoe een houding eruit ziet, kon ook ik, de ontspanning vinden die Yoga te bieden heeft.

Sonja

Maretak

Maretak mijn muze

Een geweldige plant/struik, die pas tevoorschijn komt als de bomen hun bladeren verliezen.

In de herfst dus, misschien dat ik mij daarom zo verbonden voel met deze prachtige plant. 

Een moonsister, eigenzinnig, en voelt zich thuis in Frankrijk….

Maretak

Massage en yoga online