Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
17,50

Geniet van de dynamisch-pasieve houdingen en lekker actief niets doen!

 

Boho Yin-Yoga

Boho yin-yoga is een yogastijl die traditionele yogahoudingen combineert met elementen uit de Boheemse cultuur en esthetiek. Dit type yoga omvat meestal langzaam, passief uitrekken en het vasthouden van houdingen voor langere tijd. De focus ligt op het ontspannen van lichaam en geest, het bevorderen van fysieke en mentale balans, en verbinding maken met de natuur en het universum. De sfeer tijdens een boho yin-yogales kan bestaan ​​uit kalmerende muziek, natuurlijke geuren en decoratieve elementen die de bohemienstijl weerspiegelen.

Do’s en Dont’s

 

 

 • Wees lief voor je zelf
 • Flexibiliteit zit vooral tussen je oren 
 • Keer naar binnen om jouw grensen te verkennen
 • Als je rode pijn voelt van compressie en niet de fijne schrijnende pijn van de stretch, kom dan even uit de houding of ga even verzitten
 • Yin-Yoga is verstilling geen verstarring 
Masseren in Frankrijk
le gui maretak
Massage retreat in Frankrijk online en live.

“Yin yoga is simple, but it doesn’t mean That it’s easy”

Yin yoga is een langzame yogastijl waarbij je houdingen gedurende enkele minuten per keer vasthoudt met als doel het bindweefsel, zoals ligamenten, pezen en fascia, te richten in plaats van de spieren. Hier zijn enkele voordelen van yin yoga:

 1. Verhoogt de flexibiliteit: houdingen enkele minuten vasthouden helpt om het bindweefsel uit te rekken en te verlengen, wat de flexibiliteit kan vergroten.
 2. Kalmeert de geest: Het langzame tempo van yin yoga en de nadruk op adem kan helpen om de geest te kalmeren en stress te verminderen.
 3. Verbetert de bloedsomloop: De zachte druk die tijdens yin yoga op de weefsels wordt uitgeoefend, kan helpen de bloedsomloop te verbeteren en ontstekingen te verminderen.
 4. Verbetert de gewrichtsmobiliteit: Yin yoga kan helpen de gewrichtsmobiliteit te vergroten door de synoviale vloeistof te stimuleren, wat helpt om de gewrichten te smeren.
 5. Brengt energie in evenwicht: Volgens de traditionele Chinese geneeskunde kan yin yoga helpen om de stroom van energie (chi) in het lichaam in evenwicht te brengen door zich op specifieke meridianen te richten.

 

Er zijn echter enkele situaties waarin yin yoga misschien geen goed idee is, waaronder:

 

 1. Acute blessures: Als je een acute blessure hebt, kan yin yoga de blessure verergeren en de genezing vertragen.
 2. Zwangerschap: Sommige yin-yogahoudingen zijn mogelijk niet veilig voor zwangere vrouwen, met name die waarbij de buik wordt gedraaid of onder druk wordt gezet.
 3. Osteoporose: Mensen met osteoporose moeten yin-yogahoudingen vermijden die druk uitoefenen op de botten, omdat dit het risico op breuken kan vergroten.
 4. Gewrichtsvervangingen: Mensen met gewrichtsvervangingen moeten yin yogahoudingen vermijden die druk uitoefenen op het aangetaste gewricht.
 5. Geestelijke gezondheidsproblemen: mensen met bepaalde psychische aandoeningen, zoals ernstige depressie of angst, kunnen het trage tempo van yin yoga als een uitdaging of trigger ervaren.

Zoals bij elk oefenprogramma, is het belangrijk om een ​​zorgverlener te raadplegen voordat je met yin yoga begint, vooral als je onderliggende gezondheidsproblemen of zorgen hebt.

Hoi Hoi,

Vandaag de focus op de libelle:

Hoe je in de Dragonfly-houding komt:

Begin in een zittende positie: Start met je benen gestrekt voor je uit op de mat.

Spreid je benen: Breng geleidelijk je benen naar buiten toe, waarbij je de voeten zo ver mogelijk uit elkaar plaatst. Zorg ervoor dat je de voeten en knieën in één lijn houdt.

Buig voorover: Terwijl je inademt, buig je langzaam naar voren vanuit je heupen. Probeer je handen op de grond te plaatsen tussen je benen. Als je niet bij de grond kunt komen, kun een kussen of een paar boeken gebruiken om je handen op te laten rusten.

Ontspan in de houding: Laat je gewicht rusten op je heupen en laat de zwaartekracht je langzaam dieper in de stretch trekken. Adem rustig en diep in deze positie. Wees lief voor jezelf en bewaak je grenzen net als in het dagelijkse leven.

Houd de houding vast: Blijf in de Dragonfly-houding gedurende 3 tot 5 minuten of langer, afhankelijk van je comfort en flexibiliteit. Adem rustig door en probeer dieper in de stretch te komen terwijl je uitademt.

 

Deze en natuurlijk een aantal andere houdingen komen zeker aan bod als jullie in tunen op deze les.

Als je uit de houding komt respecteer dan de kwetsbaarheid van een nieuw begin.

Voordelen van de Dragonfly-houding:

Heupopening: Dragonfly helpt bij het openen van de heupen, wat kan helpen bij het verminderen van spanning en strakheid in dit gebied.

Verbetert de flexibiliteit: Het stretchen van de binnenkant van de dijen en liezen kan de flexibiliteit in deze gebieden vergroten.

Stressvermindering: Deze houding kan helpen bij het verminderen van stress en spanning, omdat het een diepe stretch is die ontspanning bevordert.

Stimuleert de spijsvertering: Door de compressie van de buikorganen kan de Dragonfly-houding de spijsvertering stimuleren en helpen bij spijsverteringsproblemen.

Energetische voordelen: In Yin Yoga wordt gezegd dat deze houding de energie in het bekkengebied stimuleert en helpt bij het deblokkeren van energetische obstakels.

 

Warme groet,

Sonja. 

Lieve yogi’s,

Kom even terug in de baarmoeder en schrijf je eigen, nieuwe verhaal. Niet het verhaal wat je lijkt te weten maar een verhaal zoals jij dat wenst. Gun jezelf het verhaal van de liefde, het gezien en gohoord voelen.

Liefs 

 

Lieve yogi’s,

Tijd om na de onvergetelijke bruiloft om terug te komen bij mijn kern. Ik ben Sonja: vrouw, moeder, grootmoeder, partner van, maar vooral helemaal goed zoals ik ben. Ik neem je in deze les lekker mee in mijn herstel. Geniet en hou van jezelf.

Liefs

 

Deze les staat in het teken van onvervalste liefde! Hoe kan het ook anders, gezien we ons midden in de voorbereidingen voor de langverwachte trouwdag van Grietje en Merijn bevinden.

Hier vast een paar heerlijke affirmaties en een mooie Mantra van Leonie Bos. 

Ik ben geliefd en gewenst.

Ik trek liefde aan in elke situatie waarin ik mezelf begeef.

Ik ben dankbaar voor de lessen en groei die liefde me brengt.

Ik verdien een gezonde en liefdevolle relatie.

Mijn leven is gevuld met liefdevolle verbindingen en waardevolle relaties.

Liefde is de kracht die mijn leven transformeert.

Ik koester en waardeer de liefde die ik ontvang.

Ik omarm liefde als mijn natuurlijke staat van zijn.

Mijn liefde is oneindig en overstijgt alle grenzen.

Ik ben in staat om onvoorwaardelijke liefde te geven en te ontvangen.

 

Ik was zo slim om te gaan touwtje springen, super goed voor je conditie natuurlijk maar mijn knieën dachten daar anders over.

Vandaar deze fijne yin-les waar we de knieën niet alleen ontzien maar zelfs lekker vertroetelen.

Veel plezier 🙂

Langzaam veranderen, maar dan wel met passie, kan dat?

Langzaam veranderen met passie is eigenlijk gewoon het idee dat je stap voor stap veranderingen aanbrengt terwijl je enthousiast en gedreven blijft.

Dus in plaats van te streven naar snelle resultaten, neem je de tijd om geleidelijk aan te veranderen en te genieten van het proces. Je blijft betrokken en gemotiveerd terwijl je je doelen nastreeft.

Het mooie van langzaam veranderen met passie is dat je je volledig kunt inzetten en echt kunt genieten van wat je doet. Je kunt je richten op de details, leren van je ervaringen en voldoening halen uit kleine successen onderweg. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft om door te gaan.

 

Daarnaast geeft langzaam veranderen met passie je de kans om dieper inzicht te krijgen in de verandering die je wilt maken. Je kunt beter begrijpen hoe alles in elkaar zit en welke impact jouw acties hebben. Hierdoor kun je slimme beslissingen nemen en valkuilen vermijden.

Het belangrijkste is dat langzaam veranderen met passie niet betekent dat het proces traag of inefficiënt is. Het gaat er juist om dat je bewust kiest voor een geleidelijke aanpak, terwijl je nog steeds enthousiast en gedreven bent om je doelen te bereiken.

Dus ja, langzaam veranderen en passie gaan heel goed samen en zorgen voor een krachtige en duurzame verandering. Het geeft je de kans om je echt te verbinden met je doelen en tegelijkertijd te genieten van de reis naar verandering.

Deze les staat helemaal in het teken van de paardenbloem

In deze les komen de volgende poses aan bod:

 • Drie verschillende houdingen om de galblaasmeridiaan te ondersteunen zoals;
 • de eland,
 • de halve maan en 
 • de halve maan over een meditatie kussentje.
 • De omgekeerde vis om de hartchakra te openen.

Fijn dat jullie er waren. En fijn om weer even op de hoogte te zijn van hoe het met jullie gaat. In deze les straat de Roze maan centraal. De volle maan in april waarbij het innerlijke kind aanbod komt, we mogen vertrouwen op onze intuïtie en harmonie.

In deze les komen de volgende poses aan bod:

 • De zittende vlinder.
 • De halve schoelace aan beide kanten.
 • De omgekeerde vis om de hartchakra te openen.

Je hebt super lang op deze video moeten wachten Anne. Mijn exuses daarvoor ik hoop dat het het wachten waard is.

In deze les komen de volgende poses aan bod:

 • De vlinder
 • De eland
 • De libelle
 • Halve maan
 • Happy baby
 • Liggende vlinder gecombineerd met de vis
 • En een stretch voor de hart meridiaan

In deze les komen de volgende poses aan bod:

 • fijne poses tegen een verkoudheid en een boost voor je immuunsysteem.

In deze les komen de volgende poses aan bod:

 • De vlinder
 • De libelle
 • Voet over knie
 • Halve maan
 • En een stretch voor de nek

In deze les komen de volgende poses aan bod:

 • I-pose.
 • Monkey-pose.
 • Liggende en zittende vlinder.
 • Liggende halve maan (met een meditatie kussentje in je zij).
 • In de eindontspanning neem ik je mee langs een mooi kronkelend pad.

1 losse les in de groep live of online

€ 12,50

I

90 minuten ontspannen, loslaten en opladen

I

Je betaald per keer voor 1 live/online les. na betaling krijg je een zoomlink

I

Besloten netwerkgroep via whatsapp

1 losse Privé-les live of online

€ 65,-

I

2 uur ontspannen, loslaten en opladen

I

Vertel me waar je behoefte aan heb dan gaan we daar samen mee aan de slag.

I

Je betaald per keer voor 1 live/online les. na betaling krijg je een zoomlink

I

Besloten netwerkgroep via whatsapp

Maretak

Massage en yoga online