Wist je dat kinderen ook graag masseren?

mei 1, 2023

Wist je dat kinderen ook graag masseren?

In deze aflevering heb ik iets speciaals voor je.

Deze opname heb ik spontaan gemaakt tijdens Koningsdag in Utrecht waar ik een armmassage van Tirza kreeg.

Het leren van massagetechnieken kan bijdragen aan de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en empathie. Daarnaast kan het leren masseren ook een leuke en ontspannende activiteit zijn voor kinderen om samen te doen.

Kinderen zijn puur en helemaal vrij van weerstand, als ze zich gekoesterd voelen en gunnen jou ook dat gevoel van bescherming en koestering die zij ook zo onbevangen van jou mogen ontvangen.

En je boft want het is bijna moederdag. Op mijn website staan twee fijne massage verhalen die je samen met je kind kunt doen. Bij een massageverhaal wordt gebruik gemaakt van bepaalde massagebewegingen die over de kleding heen worden uitgevoerd, terwijl er tegelijkertijd een verhaal wordt verteld. 

Tirza is 10 jaar en bood op koningsdag in Utrecht, geen oranje tompoezen of speelgoed aan maar een fijne Romeinse massage die zij in het Archeon in Alphen aan de Rijn heeft geleerd.

Geniet samen met mij van de massage en het enthousiasme van de masseuse.

Deel!

Als je dit een leuk bericht vond.

Gerelateerde berichten die je misschien ook interesant vindt.

Paardenbloem, kruid of onkruid?

Paardenbloem, kruid of onkruid?

De paardenbloem is een kruidachtige plant met gele bloemen die rijk is aan vitamines en mineralen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het stimuleren van de spijsvertering en ontgifting van ons lichaam. Daarnaast kan het gebruikt worden om heerlijke en gezonde gerechten, thee, honing, maceraat en massageolie te maken. De paardenbloem verdient meer aandacht en erkenning voor zijn geneeskrachtige eigenschappen en veelzijdige toepassingen.

Lees meer

Maretak

Massage en yoga online