Wist je dat kinderen ook graag masseren?

mei 1, 2023

Wist je dat kinderen ook graag masseren?

In deze aflevering heb ik iets speciaals voor je.

Deze opname heb ik spontaan gemaakt tijdens Koningsdag in Utrecht waar ik een armmassage van Tirza kreeg.

Het leren van massagetechnieken kan bijdragen aan de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en empathie. Daarnaast kan het leren masseren ook een leuke en ontspannende activiteit zijn voor kinderen om samen te doen.

Kinderen zijn puur en helemaal vrij van weerstand, als ze zich gekoesterd voelen en gunnen jou ook dat gevoel van bescherming en koestering die zij ook zo onbevangen van jou mogen ontvangen.

En je boft want het is bijna moederdag. Op mijn website staan twee fijne massage verhalen die je samen met je kind kunt doen. Bij een massageverhaal wordt gebruik gemaakt van bepaalde massagebewegingen die over de kleding heen worden uitgevoerd, terwijl er tegelijkertijd een verhaal wordt verteld. 

Tirza is 10 jaar en bood op koningsdag in Utrecht, geen oranje tompoezen of speelgoed aan maar een fijne Romeinse massage die zij in het Archeon in Alphen aan de Rijn heeft geleerd.

Geniet samen met mij van de massage en het enthousiasme van de masseuse.

Deel!

Als je dit een leuk bericht vond.

Gerelateerde berichten die je misschien ook interesant vindt.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

De draden van de mannetjes spinnen als metafoor voor je gedachten.

Zo voorkom je een herfst-blues!

Net zoals de spinnenmannetjes hun draden gebruiken om nieuwe verbindingen te maken, kunnen wij onze zwevende gedachten inzetten om nieuwe inzichten te verwerven en frisse perspectieven te ontdekken. Hier zijn enkele manieren waarop we dit kunnen doen:

Reflectie: Neem de tijd om te mediteren of dagboek te schrijven. Laat je gedachten vrij stromen en merk op welke ideeën en inzichten naar boven komen drijven.

Verkenning: Laat je inspireren door de veranderende natuur om je heen. Maak wandelingen in het bos, geniet van de kleuren van de herfstbladeren en laat je gedachten de vrije loop.

Creativiteit: Pak een creatief project op, zoals schilderen, schrijven of muziek maken. Laat je gedachten de ruimte om te experimenteren en nieuwe wegen te verkennen.

Samenwerking: Net zoals spinnen hun draden verbinden, kunnen we onze ideeën delen en samenwerken met anderen. Werk samen aan projecten en brainstorm met collega’s of vrienden.

Lees meer
Paardenbloem, kruid of onkruid?

Paardenbloem, kruid of onkruid?

De paardenbloem is een kruidachtige plant met gele bloemen die rijk is aan vitamines en mineralen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het stimuleren van de spijsvertering en ontgifting van ons lichaam. Daarnaast kan het gebruikt worden om heerlijke en gezonde gerechten, thee, honing, maceraat en massageolie te maken. De paardenbloem verdient meer aandacht en erkenning voor zijn geneeskrachtige eigenschappen en veelzijdige toepassingen.

Lees meer

Maretak

Massage en yoga online